Deliciously Dark cheesecake with lemon cookies


Er is niets zo lekker als een zoete hap na een goedgevuld en smaakvol diner. De Lemon Blueberry Crumble is niet alleen lekker zoet, maar heeft door de natuurlijke citrussmaak van onze Lemon Cookies een heerlijke frisse twist. Het grootste voordeel? Het maken van de citroen crumble van bosbessen is super eenvoudig!
Dit haal je in huis voor 8 personen:
* 8 kleine ovenschaaltjes Ø 10 cm* keukenmachine
* 500 gram blauwe bessen
* 8 eetlepels crème fraîch
* 8 eetlepels bosvruchtenjam
* 120 gram Lemon Cookies van Van Strien
* 100 gram ongebrande notenmix
En zo maak je het dessert:
Verwarm de oven voor op 180 ° C en meng de bessen en jam samen tot een blij geheel. Maal de koekjes en de noten komen samen in de keukenmachine tot een geheel geheel. Verdeel het blauwe bessenmengsel en de crumble over de ovenschaaltjes en bak de toetjes in ongeveer 15 minuten goudbruin. Serveer alle desserts met 1 eetlepel crème fraîcheen smullen maar!
.jpg)
.jpg)
Hmmm! Time for something very delicious! And if you wish, you can decorate the cheesecake with Easter eggs for the coming Easter season.
The bottom:
4 pieces Deliciously Dark brownie cookies (140 gr)
25 gr of butter
The filling:
400 gr monchou (Philadelphia or another cream cheese is also possible)
120 gr sugar
2 eggs
10 pieces of all butter lemon cookies (lemon cookies)
The topping:
100 gr mascarpone
1 dl whipped cream
20 gr of powdered sugar
On request: 1 Deliciously Dark cookie or Easter eggs.
We use a cake mold of 20 cm in diameter.
Onze biologische mopjes in de smaak chocolade fleur de sel tover je in een handomdraai om in een verassense traktatie: een broodje hazelnootpasta-banaan.
Verwen jezelf en je gasten met deze heerlijke zoete traktatie. Snel en gemakkelijk te maken, succes verzekerd!
Dit haal je in huis:
* 1 banaan
* 2 eetlepels cirtroensap
* Van Strien mopjes chocolade fleur de sel
* Hazelnootpasta
* Poedersuiker
En zo maak je het:
Snij de banaan in kleine plakjes en besprenkel met cirtoensap om verkleuring te voorkomen. Bestrijk de koekjes aan de binnenkant dun met hazelnootpasta. Leg op het koekje 1 plakje banaan en daar nog een koekje. Bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker voor een extra feestelijk effect.
Eet smakelijk!


No-baking met Van Strien zandkoekjes mix
Zin om iets lekkers te maken, maar geen zin om uren in de keuken te staan? Probeer dan eens dit aardbeien kwarktaartje, ontmoet in de hoofdrol vers aardbeien en een bijrol voor onze lekkere zandkoekjes mix!
Aardbeien kwarktaartjes zonder bakken
Dit haal je in huis voor 12 aardbeienkwarktaartjes:
* 5 blaadjes gelatine* 50 gram ongezouten boter
* 2x120 gram Van Strien mix van Zandkoekjes
* 170 gram aardbeienjam
* 500 gram magere Franse kwark
Dit zet je klaar aan keukengerei:
* Keukenmachine
* Muffinvorm met 12 holtes
* 12 papieren cupcakevormpjes
En zo maak je de aardbeientaartjes:
Stap 1
Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en meng de gesmolten boter erdoor. Zet de cupcakevormpjes in de muffinvorm. Verdeel het koekmengsel erover en druk op de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast tot gebruik.
Stap 2
Verwarm de jam op laag vuur. Knijp de gelatine uit en voeg toe. Laat oplossen en daarna 10 min. afkoelen. Roer de jam vervolgens door de kwark. Neem de muffinvorm uit de koelkast en verdeel het aardbeien-kwarkmengsel over de met koekkruimels gevulde holtes. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Combinatietip:
Lekker met verse aardbeien en slagroom!


Creatief met soesjes
Slagroomsoesjes zijn heerlijke luchtige smaakbommetjes die iedereen lekker vindt, van jong tot oud. Zeker als je het voor elkaar krijgt Van Strien soesjes te bemachtigen, want die steken qua smaak met kop en schouders boven alle andere uit! Je vindt ze bij veel ambachtelijke bakkers of Crisp.
Croquembouche
Een croquembouche is een toren van soesjes, waar je je creativiteit helemaal op los kunt laten. Eerst bouw je een toren op, en dat doe je als volgt:
Maak een kegel van karton, zo groot als je de toren wilt maken. Klik hier voor een filmpje met instructies hoe je de kegel moet maken. Hou er rekening mee dat je kegel groot of klein genoeg is voor de maat toren die je wilt maken en dat je voldoende soesjes in huis hebt.
Om de soesjes op de kegel te plakken kook je van 300gr suiker en 100gr water al roerend een suikerstroop. Je hebt hiervoor een suikerthermometer nodig, want zodra het mengsel een temperatuur van 155°C heeft zet je de pan 1 seconde in een laagje koud water om het kookproces te stoppen. Daarna zet je de pan in een bak met heet water en doop je de soesjes 1 voor 1 met de onderkant in het suikerstroop om ze vervolgens op de kegel te plakken.
Daarna kun je 'classic' gaan door het versieren van de toren met gesponnen suikerstroop, of helemaal los met je eigen creatie. Zoek voor inspiratie op croquembouche op internet - als dat geen indruk maakt als grand dessert!
Soesjes traktatie
Soesjes doen het ook altijd goed als traktatie en het is reuze simpel om iets heel leuks te maken. Bijvoorbeeld met een glazuur van poedersuiker (een bergje poedersuiker in een kommetje en langzaam water erbij roeren totdat je een papje hebt waar je soesjes in kunt dippen). Het suikerglazuur kun je een kleurtje geven en met strooisels leuk versieren. Zo kun je kinderen bijvoorbeeld hun eigen traktatie laten maken!
Voor een iets meer sophisticated traktatie is een pure chocolade ganache ook erg lekker in combinatie met slagroomsoesjes. Deze is ook eenvoudig om te maken: doe 200 gram pure chocolade in stukjes in een hitte bestendigge kom, verhit 200ml slagroom en zodra deze bijna kookt voeg je de slagroom al roerend bij de chocolade. Blijf roeren tot alle chocolade gesmolten is en vioilà! Klaar om te dippen. Mooi met pareltjes of andere versiering.
Tip: dip de soesjes nog bevroren, dan stolt het glazuur of de ganache lekker snel. Wel de versiering er dan na het dippen meteen op strooien, anders blijft het niet meer plakken!