Deliciously Dark cheesecake with lemon cookies


Heerlijke citroen-bosbessenkruimeltaart

Er is niets zo lekker als een zoete hap na een goedgevuld en smaakvol kerstdiner. De Lemon Blueberry Crumble is niet alleen lekker zoet, maar heeft door de natuurlijke citrussmaak van onze Lemon Cookies een heerlijke frisse twist. Het grootste voordeel? Het maken van de citroen crumble van bosbessen is een  geïntroduceerd, vette citroen squeezy! 

Dit haal je in huis voor 8 personen:

  • 500 gram blauwe bessen
  • 8 eetlepels bosvruchtenjam
  • 120 gram Lemon Cookies van Van Strien
  • 100 gram ongebrande notenmix
  • 8 eetlepels crème fraîche

Dit zet je klaar aan keukengerei:

  • 8 kleine ovenschaaltjes Ø 10 cm
  • Keukenmachine

En zo maak je het dessert:

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ° C en meng de blauwe bessen en jam samen tot een glad geheel. Maal de koekjes en de noten samen in de keukenmachine tot een grof geheel.

Stap 2 
Verdeel het blauwe-bessenmengsel en de crumble over de ovenschaaltjes en bak de toetjes in ongeveer 15 minuten goudbruin. Serveer alle desserts met 1 eetlepel crème fraîcheen smullen maar!

Hmmm! Time for something very delicious! And if you wish, you can decorate the cheesecake with Easter eggs for the coming Easter season.


The bottom:
4 pieces Deliciously Dark brownie cookies (140 gr)
25 gr of butter
The filling:
400 gr monchou (Philadelphia or another cream cheese is also possible)
120 gr sugar
2 eggs
10 pieces of all butter lemon cookies (lemon cookies)
The topping:
100 gr mascarpone
1 dl whipped cream
20 gr of powdered sugar
On request: 1 Deliciously Dark cookie or Easter eggs.

We use a cake mold of 20 cm in diameter.

Loading
Loading