Deliciously Dark cheesecake with lemon cookies


Hmmm! Time for something very delicious! And if you wish, you can decorate the cheesecake with Easter eggs for the coming Easter season.


The bottom:
4 pieces Deliciously Dark brownie cookies (140 gr)
25 gr of butter
The filling:
400 gr monchou (Philadelphia or another cream cheese is also possible)
120 gr sugar
2 eggs
10 pieces of all butter lemon cookies (lemon cookies)
The topping:
100 gr mascarpone
1 dl whipped cream
20 gr of powdered sugar
On request: 1 Deliciously Dark cookie or Easter eggs.

We use a cake mold of 20 cm in diameter.

Preparation:
1. Preheat the oven to 150 C.
2. Cover the bottom of your cake mold with baking paper. Grind the brownie biscuits finely in a machine or put them in a bag and beat them with a rolling pin.
3. Put the crumbs in a bowl and melt your butter on a low heat. Once the butter has melted, put in the cookie crumbs and stir well. Pour the mixture over the bottom inside your cake mold and press it with the underside of a spoon so that it is evenly spread out. Put the cake mold in the fridge while you make the rest of the recipe.
4. Put the monchou in a large bowl with the sugar and mix it with a mixer. Add the eggs one by one and mix well between each egg before adding the next one.
5. Crumble the lemon cookies and stir them through the monchou mixture. Pour it in the cake mold. Put the mold in the preheated oven and let it bake for about 40 minutes or until the top is firm but still a little wobbly to the touch. Remove it from the oven and allow to cool completely to room temperature. Then put the cake in the refrigerator to continue the drying process.
6. For the topping, mix the mascarpone and powdered sugar. In a separate bowl, mix the whipped cream and scoop through the mascarponemixture.
7. Spread the mascarpone mixture over the top and let the cheesecake stiffen for a few hours in the refrigerator.
8. If you wish, you can crumble 1 more Deliciously Dark cookie before serving and decorate the cheesecake, especially for Easter, the cheesecake with Easter eggs. Enjoy your meal!

Serving tip!



Een heerlijk én vooral makkelijk te maken snack voor tijdens de borrel of als amuse bij het diner. We gebruiken voor deze snack hier de Handmade meerzaden stengels maar ze zijn ook heerlijk met de Handmade kaas-ui stengels.

Ingrediënten:
•  Van Strien Handmade roomboter meerzaden stengels.
•  Gerookte zalm. 

Bereiden:
Snijd de gerookte zalm in smalle repen. Wikkel de zalm om de stengels en serveer in een feestelijk schaaltje. Je kunt ook nog variëren met bijvoorbeeld een plakje rauwe ham zijn ook om te smullen.  
Indulge your guests with this lovely snack or serve this snack as a wonderful side dish as a part of your Christmas dinner. It´s very easy to prepare. We´re using the cheese Palmiers. Wrap some smoked salmon around the palmiers and serve on a nice plate.

You could use the Handmade Cheese-onion palmiers too! replacing the salmon with ham is a tasty alternative.

Najaars toetje: Spiced biscuits met chocolade-vanille vla


De herfst is weer aangebroken en er is niks leukers om op een regenachtige dag lekker de keuken in te duiken en een recept uit te proberen!

De speculaas van Van Strien zijn ook heerlijk als toevoeging in het nagerecht, dat blijkt maar weer in het volgende recept:
Knisper-koekjesvla

Ingrediënten:
•  Van Strien Handmade Butter Spiced Biscuits (4 stuks)
•  Vanille vla (500 ml)
•  Reep witte chocolade (1 reep)

Bereiden:
Doe de koekjes in een plastic zak en verkruimel ze met de deegroller. 
Rasp de witte chocolade en meng vervolgens de koekkruimels met de geraspte chocolade .
Verdeel de vanillevla over 4 schaaltjes en bestrooi ze met het koekkruimel/chocolade mengsel. 
Eetsmakelijk!

Dessert tip: Zand­koekjes met room, fruit en noten

De bakkers bij Van Strien proberen ook regelmatig wat lekkers in de keuken. Zo hebben we dit overheerlijke nagerecht-recept ontdekt!

Ingredienten:
  • 12 Handmade by van Strien Shortbread biscuits
  • 200 ml verse slagroom
  • 4 el lemon curd
  • 100 ml limoncello
  • 4 mandarijnen
  • 100g gedroogde abrikozen
  • 50g ongebrande pecannoten
Bereiden: 
1. Verkruimel de koekjes grof en verdeel ze over de glazen. Klop de slagroom stijf en verdeel over de koekkruimels. Roer de lemon curd los met de limoncello en verdeel over de slagroom.
2. Pel de mandarijnen. Snijd de abrikozen grof. Verdeel de mandarijnpartjes, abrikozen en noten over de glazen.
Loading
Loading