Geen kerstdessert zonder de Lemon Cookies van Van Strien

De feestdagen staan voor de deur en hoewel dit veel gezelligheid met zich meebrengt, is het voor velen een drukke periode. Van het vinden van de juiste kerstversiering tot de zoektocht naar de beste cadeaus voor je geliefden: het kan een hoop stress met zich meebrengen. Zodra de boom staat en de cadeaus ingepakt zijn rest zich nog één – zeer belangrijke – taak: het kerstdiner. Want wat moet er dit jaar weer voor lekkers op tafel komen?

Hoewel het bedenken van een voor- en hoofdgerecht voor ons ook steeds een uitdaging is, weten wij maar al te goed raad met het nagerecht. In deze blog delen we twee heerlijke recepten voor kersdesserts op basis van onze Lemon Cookies die gegarandeerd bij iedere zoetekauw in de smaak vallen!

Lovely lemon-blueberry crumble

Er is niets zo lekker als een zoete bite na een goedgevuld en smaakvol kerstdiner. De Lemon blueberry crumble is niet alleen lekker zoet, maar heeft door de natuurlijke citrussmaak van onze Lemon Cookies een heerlijke frisse twist. Het grootste voordeel? Het maken van de Lemon blueberry crumble is easy peasy lemon squeezy ! 

Dit haal je in huis voor 8 personen:

  • 500 gram blauwe bessen
  • 8 eetlepels bosvruchtenjam
  • 120 gram Lemon Cookies van Van Strien
  • 100 gram ongebrande notenmix
  • 8 eetlepels crème fraîche

Dit zet je klaar aan keukengerei:

  • 8 kleine ovenschaaltjes Ø 10 cm
  • keukenmachine

En zo maak je het kerstdessert:

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C en meng de blauwe bessen en jam samen tot een glad geheel. Maal de koekjes en de noten samen in de keukenmachine tot een grof geheel.

Stap 2 
Verdeel het blauwe-bessenmengsel en de crumble over de ovenschaaltjes en bak de kersttoetjes in ongeveer 15 minuten goudbruin. Serveer alle desserts met 1 eetlepel crème fraîcheen smullen maar!

Lemoncurd & Frambozensandwich

De Lemon Cookies van Van Strien in combinatie met frambozen: alsof er een kerstengeltje op je tong piest! Voeg daar nog een dot mascarpone aan toe en jouw nagerecht is de hit van de avond. De Lemoncurd & Frambozensandwich is binnen een handomdraai gemaakt; binnen 10 minuten staat er een feestelijk nagerecht op tafel!

Dit haal je in huis voor 8 personen:

  • 32 Lemon Cookies van Van Strien
  • 100 g mascarpone
  • 300 g verse frambozen
  • 4 el lemon curd
  • 2 el poedersuiker
  • 1 verse anijscress

En zo maak je het kerstdessert:

Stap 1

Besmeer de bolle kant van de helft van de Lemon Cookies met mascarpone. Leg hier drie hele frambozen op. De platte kant van de overgebleven Lemon cookies besmeer je met lemon curd en leg je op de frambozen.

Stap 2

Leg alle koekjes neer op een etagère of taartplateau en bestuif ze met poedersuiker. Garneer tot slot het toetje met de anijscress.

In combinatie met een vleugje liefde zorgen deze heerlijke kersttoetjes voor een kerstdiner om nooit te vergeten! Wij wensen alle koekjesliefhebbers fijne feestdagen (en voorbereidingen!).



Aan het laden
Aan het laden