Recepten van Van Strien


Heerlijke citroen-bosbessenkruimeltaart
Er is niets zo lekker als een zoete hap na een goedgevuld en smaakvol diner. De Lemon Blueberry Crumble is niet alleen lekker zoet, maar heeft door de natuurlijke citrussmaak van onze Lemon Cookies een heerlijke frisse twist. Het grootste voordeel? Het maken van de citroen crumble van bosbessen is super eenvoudig! 

Dit haal je in huis voor 8 personen:

* 8 kleine ovenschaaltjes Ø 10 cm
* keukenmachine

* 500 gram blauwe bessen
* 8 eetlepels crème fraîch
* 8 eetlepels bosvruchtenjam
* 120 gram Lemon Cookies van Van Strien
* 100 gram ongebrande notenmix

En zo maak je het dessert:

Verwarm de oven voor op 180 ° C en meng de blauwe bessen en jam samen tot een blij geheel. Maal de koekjes en de noten komen samen in de keukenmachine tot een grof geheel. Verdeel het blauwe bessenmengsel en de crumble over de ovenschaaltjes en bak de toetjes in ongeveer 15 minuten goudbruin. Serveer alle desserts met 1 eetlepel crème fraîcheen smullen maar!

Citroencurd & Frambozensandwich
De Citroen Koekjes van Van Strien in combinatie met frambozen: ook een engeltje op je tong piest! Voeg daar nog een punt toe en je nagerecht is de hit van de avond. De Lemoncurd & Frambozensandwich is binnen een handomdraai gemaakt; binnen 10 minuten staat er een nagerecht op tafel!

Dit haal je in huis voor 8 personen:

* 32 Lemon Cookies van Van Strien
* 100 gram mascarpone
* 300 gram verse frambozen
* 4 el citroengestremde melk
* 2 el poedersuiker
* 1 vers anijscress

En zo maak je het dessert:

De hele kant van de helft van de citroen Koekjes met mascarpone. Leg hier drie hele frambozen op. De platte kant van het overgebleven Citroenkoekjes besmeer je met lemon curd en leg je op de frambozen. Leg alle koekjes neer op een etagère van taartplateau en bestuif ze met poedersuiker. Garneer tot slot het toetje met de anijscress. In combinatie met een vleugje liefde zorgen deze heerlijke toetjes voor een diner om nooit te vergeten! 



Sandwich hazelnootpasta-banaan
Onze biologische mopjes in de smaak chocolade fleur de sel tover je in een handomdraai om in een verassense traktatie: een hazelnootpasta-banaan sandwich.
Verwen jezelf en je gasten met deze heerlijke zoete traktatie. Snel en gemakkelijk te maken, succes verzekerd!


Dit haal je in huis:

* 1 banaan
* 2 eetlepels cirtroensap
* Van Strien mopjes chocolade fleur de sel
* Hazelnootpasta
* Poedersuiker


En zo maak je het:

Snij de banaan in kleine plakjes en besprenkel met cirtoensap om verkleuring te voorkomen. Bestrijk de koekjes aan de binnenkant dun met hazelnootpasta. Leg op het koekje 1 plakje banaan en daar bovenop nog een koekje. Bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker voor een extra feestelijk effect.
Eet smakelijk!


No-baking met Van Strien zandkoekjes mix

Zin om iets lekkers te maken, maar geen zin om uren in de keuken te staan? Probeer dan eens dit aardbeien kwarktaartje, ontmoet in de hoofdrol vers aardbeien en een bijrol voor onze lekkere zandkoekjes mix!


No-bake aardbeien kwarktaartjes

Dit haal je in huis voor 12 aardbeienkwarktaartjes:

* 5 blaadjes gelatine
* 50 gram ongezouten boter
* 2x120 gram Van Strien mix van Zandkoekjes
* 170 gram aardbeienjam
* 500 gram magere Franse kwark

Dit zet je klaar aan keukengerei:

* Keukenmachine
* Muffinvorm met 12 holtes
* 12 papieren cupcakevormpjes

En zo maak je de aardbeientaartjes:

Stap 1
Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en meng de gesmolten boter erdoor. Zet de cupcakevormpjes in de muffinvorm. Verdeel het koekmengsel erover en druk op de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast tot gebruik.

Stap 2
Verwarm de jam op laag vuur. Knijp de gelatine uit en voeg toe. Laat oplossen en daarna 10 min. afkoelen. Roer de jam vervolgens door de kwark. Neem de muffinvorm uit de koelkast en verdeel het aardbeien-kwarkmengsel over de met koekkruimels gevulde holtes. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.


Combinatietip:

Lekker met verse aardbeien en slagroom!

Aan het laden
Aan het laden