Geen dessert zonder de Lemon Cookies van Van Strien

Wanneer het bedenken van een voor- en hoofdgerecht voor ons ook een uitdaging is, weten wij maar al te goed raad met het nagerecht. In deze blog delen we twee heerlijke recepten voor desserts op basis van onze Lemon Cookies die gegarandeerd bij elke zoetekauw in de smaak vallen!

Heerlijke citroen-bosbessenkruimeltaart

Er is niets zo lekker als een zoete hap na een goedgevuld en smaakvol kerstdiner. De Lemon Blueberry Crumble is niet alleen lekker zoet, maar heeft door de natuurlijke citrussmaak van onze Lemon Cookies een heerlijke frisse twist. Het grootste voordeel? Het maken van de citroen crumble van bosbessen is een  geïntroduceerd, vette citroen squeezy! 

Dit haal je in huis voor 8 personen:

  • 500 gram blauwe bessen
  • 8 eetlepels bosvruchtenjam
  • 120 gram Lemon Cookies van Van Strien
  • 100 gram ongebrande notenmix
  • 8 eetlepels crème fraîche

Dit zet je klaar aan keukengerei:

  • 8 kleine ovenschaaltjes Ø 10 cm
  • Keukenmachine

En zo maak je het dessert:

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ° C en meng de blauwe bessen en jam samen tot een glad geheel. Maal de koekjes en de noten samen in de keukenmachine tot een grof geheel.

Stap 2 
Verdeel het blauwe-bessenmengsel en de crumble over de ovenschaaltjes en bak de toetjes in ongeveer 15 minuten goudbruin. Serveer alle desserts met 1 eetlepel crème fraîcheen smullen maar!

Lemoncurd & Frambozensandwich

De Lemon Cookies van Van Strien in combinatie met frambozen: alsof er een engeltje op je tong piest! Voeg daar nog een punt toe en je nagerecht is de hit van de avond. De Lemoncurd & Frambozensandwich is binnen een handomdraai gemaakt; binnen 10 minuten staat er een nagerecht op tafel!

Dit haal je in huis voor 8 personen:

  • 32 Lemon Cookies van Van Strien
  • 100 g mascarpone
  • 300 g verse frambozen
  • 4 el lemon curd
  • 2 el poedersuiker
  • 1 vers anijscress

En zo maak je het dessert:

Stap 1

Besmeer de bolle kant van de helft van de Lemon Cookies met mascarpone. Leg hier drie hele frambozen op. De platte kant van de overgebleven Citroenkoekjes besmeer je met lemon curd en leg je op de frambozen.

Stap 2

Leg alle koekjes neer op een etagère van taartplateau en bestuif ze met poedersuiker. Garneer tot slot het toetje met de anijscress.

In combinatie met een vleugje liefde zorgen deze heerlijke toetjes voor een diner om nooit te vergeten! 



Aan het laden
Aan het laden